خواص فیزیکی و ترکیب شیمیایی ژل رویال
خواص فیزیکی ژل رویال که کاملاً شناخته شده اند عبارتند از:
- رنگ زرد کمرنگ
- بو تند و شدید که بوی فنول را به خاطر می آورد
- طعم ترش
- شکل ظاهری ژلاتینی و خمیر مانند
برعکس بخشی از ترکیب شیمیایی آن هنوز شناخته نشده، است تقریباً ۳ درصد مواد ناشناخته در ژل رویال وجود دارد که آنها را تحت عنوان فاکتور R میشناسیم و محققین باید آن را دقيقاً مورد بررسی قرار دهند اما خوشبختانه اکثر عناصری که ژل رویال را تشکیل میدهند شناخته شده اند مانند:
- آب: حدود ۶۶ درصد
- گلوسیدها: ۱۴ درصد
- پروتیدها: ۱۰ درصد
- ژل رویال: / ۲۸۵
- لیپیدها: ۶ درصد
- عامل: ۳ درصد
علاوه بر عناصر شناخته شده ،بالا حدود ۱ درصد دیگر باقی میماند که از میان آنها میتوان نمکهای معدنی و ریز عنصرها در مقادیر ،کم ویتامینها به خصوص ویتامینهای گروه B و از میان آنها ویتامین B5 یا اسید ،پانتوتنیک هورمونها عناصر آتنی ،بیوتیک اسید دروکسی ریبونوکلئیک (D.N.A) را نام برد که البته کشف اخیر باید مورد تأیید قرار گیرد.
اسید پانتوتنیک
ژل رویال غنی ترین عنصر طبیعی از نظر ویتامین B5 است که به آن اسید پانتوتنیک نیز می.گویند کلمه «پانتوتئین» در زبان یونانی به معنای در همه جا بودن است اسید پانتوتنیک را در سلولهای عضلات،کبد، کلیه ها و مغز میتوان یافت این اسید نقش کاملاً اساسی در متابولیسم سلولی بر عهده دارد این ماده به عناصر مخلتفی در بطن سلولها متصل شده و کوآنزیم A را تشکیل میدهد که عامل شماره یک تمام واکنشهای بیولوژیکی و شیمیایی درون سلولی بوده و به عنوان صفحه گرداننده ای است که متابولیسم چربیها گلوسیدها و اسیدهای آمینه را مجاز میسازد. بنابراین اسید پانتوتنیک در سلول فرمان میدهد که مجموعههای پیچیده و حساس واکنشهای شیمیایی را که تخریب متابولیک مواد غذایی را انجام میدهند تنظیم می.کند بدون اسید پانتوتنیک بدن قادر به جذب مواد هضم شده نخواهد بود کمبود اسید پانتوتنیک باعث میشود تا ناراحتیهای ذیل به وجود بیایند:
- آسیبهای شدید پوستی
- ریزش مو
- توقف رشد کودکان
- خستگی شدید جسمی و فکری
- بی خوابی و واکنشهای عصبی
- ناراحتیهای شدید گوارشی و روده ای
این موارد بیانگر اهمیت اسید پانتوتنیک برای سلامتی .هستند در حالی که ماده ای که بیشترین مقدار آن را در خود دارد ژل رویال است که در لیست این گونه مواد بسیار جلوتر از سایر مواد غنی یعنی مخمر ماء الشعیر جگر گوساله زرده تخم مرغ و جوانۀ گندم قرار گرفته است و این مسئله جای تأمل دارد این آمارها بسیاری از موضوعات را به ویژه در رابطه با خواص ژل رویال توجیه میکند.
آخرین نکته این است که اسید پانتوتنیک روی غدد ،کورتیکو آدرنال و تولید آدرنالین تأثیر میگذارد در دوران آلوده صنعتی معاصر که بدن ما دائماً از طریق محیط زیست و روش زندگی نامناسب در رابطه با ایجاد تعادل مناسب مورد تهاجم قرار میگیرد ژل رویال میتواند یک ماده غذایی بسیار مهم محسوب شود.